Skylt & Broschyr

Skylt & Broschyr

GPS N56.20783° E15.53065°

– världens första friluftsmuseum för vägarnas historia på land, räls, vatten och is.

Nättraby Vägmuseum har officiellt invigts genom att en stor skylt med information på båda sidor satts upp på rastplatsen nära den gamla stenbron vid E22 väster om Karlskrona. I en låda på skylten finns även broschyrer. Foto: Peter Öjerskog, 2014.

Nättraby Vägmuseum invigt 27 juli 2014


Nättraby Vägmuseum, vid E22 väster om Karlskrona, har officiellt invigts genom att en stor informationsskylt satts upp på rastplatsen vid den gamla stenbron, plus att broschyrer tryckts upp.


Invigningen firades med 100-talet besökande, en parad av resande for över stenbron; vandraren, cyklisten, motorcyklisten och slutligen bilen med förare, bandklippning, en tre meter lång tårta i form av en asfalterad raksträcka, vägrelaterade låtar från bandet On The Road samt en avslutande guidning till de fyra närmaste vägmiljöerna.


Nättraby Vägmuseum är världens första friluftsmuseum för vägarnas historia på land, räls, vatten och is. Museet består av 14 befintliga vägmiljöer i Nättraby socken. Från 1000-åriga stigen och 1600-talets stenmurskantade Via Regia till 1900-talets gatstensbilagda riksväg och E22 motorväg. Därtill kommer järnvägar, cykelvägen, vattenvägen Nättrabyån, isvägen, milstolpar, namnminnet Ryttarliden och tvåvalviga stenbron.


Sedan 2009 har information om Nättraby Vägmuseum publicerats på http://www.nattrabyvagmuseum.se men nu finns också fysisk skylt och broschyrer.